9 Comments

  1. Ramya

    does changing fuse bits causes any problem?? and is it irreversible??
    i have given my high fuse bit =c9
    low fuse bit =ff..
    and im getting rc=-1 error even after changing fuse bits to its default value its not working..

    Reply
  2. Ramya

    i have given my high fuse bit =c9
    low fuse bit =ff..
    and im getting rc=-1 error even after changing fuse bits to its default value its not working..

    Reply

  3. Thanks man…..I was about to blow my head against wall….saved it

    Reply

  4. vicky raj

    to connect an external crystal oscillator of 16 Mhz to atmega 16 ,the only thing which i require to adjust is fusebit settings in the extreme burner software while programming atmega 16 or something more…….?

    Reply
    • Elecrom

      Nothing else is required. But make sure that, you do the fuse-bit settings correctly. You have to do that first and then burn the code.

      Reply
  5. Pranav Sharma

    Thanks a lot man 😀 This is just what I was looking for….. :)
    I noticed my usbasp just wouldnt read the atmega16 clocked by the internal 1MHz clock… Setting the isp clock delay to 3 solved the problem :)
    avrdude -c usbasp -p m16 -i 3

    Thanks

    Reply
  6. Manu

    ur notes regarding Fuse settings is really helpful..thanky you so much..also can u tell me how to recover chips that gone wrong due to wrong fuse bit settings.

    Reply
  7. Nirmal

    Hi,
    All of a sudden,I cannot program my AtMEGA32.avrdude:stk500_getsync():not in syn:resp=0x00
    avrdude:stk500_disable():protocol error,expect=0x14,resp=0x51

    Could you please help me what’s gone wrong.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*